Wie ben ik

Enthousiasme gecombineerd met gevoeligheid en oprechte interesse maken wie ik ben. In mijn werk als verpleegkundige was ik nieuwsgierig naar de persoon achter de patiënt. Ik wilde begrijpen hoe het kan dat de ene persoon naast zijn ziekte, geestelijk klachten kreeg, terwijl een ander juist sterker leek te worden door het doorgemaakte proces. Ik wilde de mensen beter kunnen helpen, niet alleen lichamelijk maar ook mentaal. Dat is precies de reden dat ik psychologie ben gaan studeren en uiteindelijk tot mijn vak heb gemaakt. Nog steeds wil ik graag weten hoe het werkt bij mensen; hoe klachten zijn ontstaan en hoe het komt dat ze niet vanzelf overgaan. Doordat ik dat ga begrijpen, gaan mijn cliënten dat ook begrijpen. Daar ligt, mijn inziens, de sleutel tot de oplossing.

Ook ik heb ondervonden hoe hinderlijk stress klachten kunnen zijn. Een uitgebreide bijscholing, een jong gezin, een nieuwe baan… het was wat te veel van het goede. Toen ik weer iets meer ruimte had, bedacht ik me dat ik effectiever met stress wilde leren omgaan. Daarom ben ik me gaan verdiepen in de mindfulness en heb ik een opleiding gedaan tot mindfulness trainer. Het geeft me rust en ruimte!