Wie is Petra

Even voorstellen…

Personalia

Ik ben Petra Buijsman (41j), partner van Michiel en moeder van 2 kinderen.

Wat betekent Mindfulness voor mij?

De laatste jaren ben ik me aan het ontwikkelen als psycholoog. In combinatie met het gezin en de hedendaagse eisen vanuit de maatschappij (waarbij ik me dus blijkbaar geroepen voelde om hierin mee te gaan), merk ik dat ik erg om mijn energiebalans moet bewaken. Op een gegeven moment besloot ik de opleiding tot mindfulness trainer te gaan doen. Allereerst omdat het me helpend leek voor mijn cliënten. Wat ik me echter niet realiseerde is wat het met mijzelf zou doen.. Ik weet nog goed dat ik aan het einde van de opleiding zei: ‘Mijn energie stoomt weer!” Zo voelde dat echt voor mij! Wat voor mij nu vooral heel waardevol is, is om me bewust te zijn van waar mijn aandacht zich mee bezig houdt en me bewust te zijn van wat ik voel. Dit helpt me om mijn focus bij het nu te houden, waardoor ik minder stress ervaar. Nu=Nu, gisteren is al geweest en kan je niet meer veranderen, morgen is er nog niet..

Hoe anderen mij omschrijven

“Petra is empathisch, zorgzaam en zorgvuldig. Bij haar voel ik me gehoord, gezien en geliefd. Haar zorgvuldigheid maakt dat haar mindfulness training tot in de puntjes is georganiseerd. Ook weet zij met haar achtergrond als psycholoog precies de juiste vragen te stellen, waardoor je tot verdiepende inzichten kunt komen. Zij doorleeft de Mindfulness niet alleen als professional maar ook in haar dagelijkse leven en heeft mij geïnspireerd om de trainers opleiding zelf te gaan volgen. ” ~ Silvia Hamersma ~

Carrière

Ik ben mijn carrière ooit begonnen als verpleegkundige in het ziekenhuis. Vervolgens heb ik in de jeugdzorg en in de verstandelijk gehandicapten zorg gewerkt. Tijdens mijn werk als verpleegkundige was ik altijd nieuwsgierig naar de mens achter de ziekte en hoe je mensen kunt helpen die vastlopen. Ik wilde begrijpen hoe het kan dat de ene persoon door zijn ziekte ook geestelijk klachten kreeg, terwijl een ander juist sterker werd door het doorgemaakte proces. Ik wilde de mensen beter kunnen helpen, niet alleen lichamelijk maar vooral ook mentaal. Dat is de reden dat ik psychologie ben gaan studeren en dit uiteindelijk tot mijn vak heb gemaakt. Ondertussen ben ik een aantal jaar werkzaam als psycholoog bij Psychologen Praktijk Langstraat. Om beter te worden in mijn vak heb ik o.a. de opleiding tot mindfulness trainer gevolgd. In mijn spreekkamer pas ik dan ook regelmatig elementen vanuit de mindfulness toe. Het is heel mooi om te zien hoe mensen anders omgaan met hun klachten door het beoefenen van mindfulness, wat er uiteindelijk vaak voor zorgt dat mensen meer ontspannen in hun vel zitten.